FOX Sports DOC: Joost Broerse, van speler tot commercieel directeur

54:372 jaar geleden
Stoppen met je professionele voetbalcarrière en gelijk aan het werk in de voetbalwereld. Het gebeurde bij Joost Broerse. De oud-speler van FC Groningen, FC Utrecht, APOEL Nicosia, SBV Excelsior en PEC Zwolle stapte na zijn actieve carrière in als commercieel directeur bij PEC Zwolle. Een spannende keuze. Tijdens zijn voetbalcarrière won Broerse tal van prijzen. Nu probeert hij in zij nieuwe functie bij PEC Zwolle ook het hoogst haalbare te bereiken. Broerse begon zijn voetbalcarrière bij amateurclub F.A.K. in De Bilt. Via de jeugd van FC Utrecht maakte hij zijn profdebuut bij FC Groningen. Om vervolgens weer terug te keren naar FC Utrecht. Bij FC Utrecht maakt hij het succes van dichtbij mee. Hij won de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. In 2008 kiest Broerse voor een buitenlands avontuur. Hij gaat voetballen bij APOEL Nicosia op Cyprus. Na het winnen van twee landskampioenschappen en twee nationale bekers vertrok Broerse naar SBV Excelsior. Hij sluit zijn laatste jaren als profvoetballer echter af bij PEC Zwolle, waar hij ook het succes van dichtbij meemaakt, met het winnen van de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Gelijk na het stoppen als professioneel voetballer begint Broerse als commercieel directeur bij PEC Zwolle. In de documentaire blikken Broerse, Foeke Booy, Ivar van Dinteren, Jean-Paul de Jong, Willem van Arnhem, Hans Nijland, Bram van Polen, Ron Jans, Gerard Nijkamp, Tim Slager, Adriaan Visser en de vrouw en ouders van Joost Broerse terug op zijn voetbalcarrière en zijn leven als commercieel directeur tot nu toe.

Gerelateerd

Trailer FOX Sports DOC: Joey van den Berg, van wasstraat tot Wembley
Documentaires
PEC Zwolle

Trailer FOX Sports DOC: Joey van den Berg, van wasstraat tot Wembley

Aanstaande donderdag wordt de nieuwste documentaire van PEC Zwolle TV / IQ Media uitgezonden op FOX Sports. In dit verhaal wordt de carrière van voormalig Zwollenaar Joey van den Berg onder de loep genomen. Van den Berg was één van de grootste talenten uit zijn lichting in de jeugdopleiding van sc Heerenveen, maar leven voor het profvoetbal, dat zat er voor hem destijds niet in. Toen hij tijdens een dopingcontrole werd betrapt op het gebruik van cannabis werd zijn contract ontbonden. Terwijl zijn vroegere teamgenoten één voor één carrière maakten in het profvoetbal, stond Joey van den Berg in een magazijn boeken te sorteren en in een wasstraat auto’s te wassen om zijn geld te verdienen. Na vier jaar uit het profvoetbal te zijn geweest, biedt PEC Zwolle hem een kans op eerherstel en vindt hij bij de Blauwvingers zijn geluk en stabiliteit weer terug. Via sc Heerenveen weet hij een transfer naar Engeland te bewerkstelligen, waar hij met Reading zelfs Wembley weet te bereiken. In de documentaire, die donderdag om 22.00 uur voor het eerst wordt uitgezonden op FOX Sports kanaal 1, komen onder anderen Jaap Stam, Lasse Schöne, Art Langeler en de vader van Joey van den Berg aan het woord.
01:26
FOX Sports DOC: Keep an eye on Ryan Thomas
Documentaires
PEC Zwolle

FOX Sports DOC: Keep an eye on Ryan Thomas

Hartje zomer, 2013. De achttienjarige Nieuw-Zeelander Ryan Thomas boekt een enkele vliegreis en strijkt neer in Zwolle. De onbekende middenvelder komt naar de Hanzestad voor PEC Zwolle, waar hij hoopt te slagen voor zijn korte stage. Acht maanden later scoort hij als linksbuiten de eerste twee doelpunten in de bekerfinale. En vier jaar nadat Thomas voet zette op Nederlandse bodem haalt hij met The All Whites bijna het WK. Deze documentaire vertelt over de droom van een jong talent dat alles op alles zette om door te breken in een land waar voetbal alles behalve hoog aangeschreven staat.
55:39
FOX Sports DOC: Kan ik ze nog raken of niet?
Documentaires
PEC Zwolle

FOX Sports DOC: Kan ik ze nog raken of niet?

De documentaire geeft een uniek kijkje achter de schermen bij de Zwolse club tijdens het seizoen 2016/'17. Trainer Ron Jans, technisch directeur Gerard Nijkamp en 'high performance coach' Dwight Lodeweges worden gevolgd tijdens hun werkzaamheden. In de documentaire komen voor- en nabesprekingen, scoutingswerkzaamheden en exclusieve beelden uit de kleedkamer voorbij.
56:41
Trailer FOX Sports DOC: De bekerfinale van Banhoffer
Documentaires
PEC Zwolle

Trailer FOX Sports DOC: De bekerfinale van Banhoffer

Aanstaande zondag, 18 februari, is de nieuwe documentaire van PEC Zwolle TV te zien op FOX Sports. De FOX Sports DOC: De bekerfinale van Banhoffer, wordt uitgezonden op FOX Sports kanaal 1 om 20:30 uur.
00:31