Samenvatting Willem II - PEC Zwolle

6 jaar geleden

PEC Zwolle is er niet in geslaagd om voor de vierde keer op rij te winnen op bezoek bij Willem II. Het wordt na een matige eerste helft van Zwolle uiteindelijk 2-0 door doelpunten van Erik Falkenburg en Thom Haye. ,,We misten in de eerste helft de echte wil om te winnen", baalt doelman Mickey van der Hart.

Zwolle kende een zware eerste helft in Tilburg. Willem II was op alle fronten de betere. Doelman Mickey van der Hart moest al snel ingrijpen op pogingen van onder meer Obbi Oulare en Jordy Croux. Halverwege de eerste helft moest hij het antwoord schuldig blijven op de inzet van Erik Falkenburg. Uit een ingooi van Guus Joppen kon Van der Hart in eerste instantie de bal nog tegenhouden, maar de poging van Falkenburg was hem te machtig. Niet lang daarna was er een gevalletje doellijntechnologie. Ouasim Bouy redde spectaculair met een omhaal de bal voor de doellijn, nadat Falkenburg de bal richting het doel kopte. Tenminste, dat was het oordeel van scheidsrechter Kuipers. Maar honderd procent zeker wist niemand het. Trainer Ron Jans was in ieder geval dermate ontevreden dat Ted van de Pavert en Youness Mokhtar mochten invallen na 39 minuten, Kingsley Ehizibue en Mustafa Saymak mochten gaan douchen. ,,Ik baal verschrikkelijk. Na vorige week misschien wel onze beste wedstrijd van het siezoen. Die scherpte, die concentratie, die focus gaat erom om die vast te houden. Dat is niet gelukt in het eerste deel van de wedstrijd. We hadden zoveel moeite met Obbi Oulare", vertelde trainer Ron Jans.,,Er moest iets gebeuren", doelde Jans op de wissels.

Pas na een klein uur spelen kwam Zwolle beter in de wedstrijd. En dat resulteerde in een aantal prima mogelijkheden. Nicolai Brock-Madsen, Danny Holla of Ouasim Bouy: allemaal stuiten ze op Willem II-keeper Kostas Lamprou, die een prima wedstrijd keepte. De grootste mogelijkheid was misschien wel voor Ryan Thomas. De Nieuw-Zeelander kreeg de mogelijkheid om vanaf een meter of twaalf op doel te schieten, na goed terugleggen van Django Warmerdam. Thomas schoot echter huizenhoog over. ,,Als je scoort, dan krijgen zij een tik. Helaas verzuimen we om er eentje te maken", vond Van der Hart. Daardoor kon Haye Willem II in blessuretijd op 2-0 schieten via de counter. ,,De tweede helft was veel beter, maar het was niet genoeg. Een heel vervelend gevoel. Geen resultaat, een waardeloze eerste helft. We weten wat ons volgende week te wachten staat", constateerde Jans.