Samenvatting SV Hatto Heim - PEC Zwolle

5 jaar geleden

PEC Zwolle heeft zaterdagmiddag in Hattem afscheid genomen van het seizoen 2016-2017. Tegen SV Hatto Heim werd eveneens afscheid genomen van Kevin Begois, Django Warmerdam en Danny Holla en bovendien gezegevierd. Mede door drie doelpunten van Kingsley Ehizibue werd er met 1-9 gewonnen.

Het was Ehizibue die in de openingsfase de 0-1 maakte uit een hoekschop nadat doelman Django van der Landen even daarvoor op stijlvolle wijze een schot van Holla onder de lat vandaan tikte. Ook de 0-2 kwam van de voet van Ehizibue. Hatto Heim weerde zich echter kranig en kwam via spits Niels van der Velde terug tot 1-2. Ouasim Bouy maakte vlak na de aansluitingstreffer al vlot de 1-3 en een treffer van Stef Nijland betekende de 1-4. Drie minuten voor rust gingen de handen op elkaar voor keeper Begois, die na vier succesvolle jaren de club verlaat. 

Na rust was het de beurt aan de invallers. Anass Achahbar wist met een spectaculaire omhaal de 1-5 aan te tekenen, waarna ook Erik Israelsson een duit in het zakje deed. De Zweed kopte van dichtbij nummer zes tegen de touwen: 1-6. Een schot van Queensy Menig in de lange hoek en een treffer van Wouter Marinus waren goed voor de 1-7 en 1-8. Het laatste woord was aan de man die het doelpuntenfestijn ook opende. Ehizibue poeierde van afstand de 1-9 binnen. Na 87 minuten vond de leidsman uit Uithuizen het welletjes en blies het seizoen voor de Blauwvingers definitief tot een einde.

Het was voor honderden supporters het teken om het veld te bestormen en op handtekeningenjacht te gaan. Uiteraard kon Ron Jans op de meeste belangstelling rekenen. Zijn handtekening ging op shirts, ledematen en zelfs op schoenen en flesjes drinken.

SV Hatto Heim - PEC Zwolle: 1-9 (1-4). (7' Ehizibue 0-1, 20' Ehizibue 0-2, 23' Van der Velde 1-2, 25' Bouy 1-3, 30' Nijland 1-4, 52' Achahbar 1-5, 55' Israelsson 1-6, 59' Menig 1-7, 71' Marinus 1-8, 83' Ehizibue 1-9)

Basisopstelling PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Van de Pavert, Marcellis, Warmerdam, Holla, Bouy, Marinus, Ehizibue, Nijland, Mokhtar.

Basisopstelling SV Hatto Heim: Van der Landen, Van de Worp, Koridon, Admiraal, Van Olst, Van de Weerd, Sikkema, Van der Worp, Van Dijk, Wichers, Van der Velde.