Samenvatting sc Heerenveen - PEC Zwolle

7 jaar geleden

PEC Zwolle pakt verdiend punt in Heerenveen

PEC Zwolle heeft een knap punt overgehouden aan het duel met sc Heerenveen (1-1). Na een matige eerste helft zijn de Zwollenaren na rust de bovenliggende partij. Lars Veldwijk repareert met zijn doelpunt de vroege Friese treffer van Sam Larsson. ,,We hebben in de tweede helft de kansen gehad om hier te winnen. Toch ben ik tevreden met het punt", vertelt trainer Ron Jans.

Al na vier minuten keek Zwolle in het Abe Lenstra stadion tegen een achterstand aan. Vleugelaanvaller Sam Larsson trok vanaf links naar binnen toe en haalde verwoestend uit. Door de rare curve kon doelman Kevin Begois de bal niet meer tegenhouden. In die fase was de thuisploeg de bovenliggende partij. Halverwege de eerste helft had Larsson Heerenveen ook op een 2-0 voorsprong kunnen schieten. Dit keer hield Begois zijn ploeg op de been. In aanvallend opzicht kon Zwolle weinig klaarspelen. In de eindpass ontbrak het aan nauwkeurigheid. Wel werd het steeds rustiger aan Zwolse kant, omdat de ploeg van Jans overschakelde op een verdedigender concept. ,,We mochten dan ook blij zijn dat het bij rust bij 1-0 was gebleven", vond Lars Veldwijk. 

Onder aanvoering van invaller Ryan Thomas was Zwolle in de tweede helft een stuk dreigender. Lars Veldwijk was een paar keer dreigend, maar na een uur spelen scoorde spits. Een voorzet van Sheraldo Becker, na een prachtige steekbal van Rick Dekker, werd door de aanvaller beheerst in het doel binnengetikt. In de fase daarna kreeg Zwolle veel mogelijkheden, vooral via hoekschoppen, maar gescoord werd er aan beide kanten niet meer. ,,Heerenveen mag blij zijn met 1-1. We hebben veel kansen gehad. Ik ben vooral tevreden over het tactisch vermogen van de jonge ploeg in de tweede helft", constateerde Jans na afloop. Veldwijk is opgetogen over de Zwolse start, met acht punten uit vier wedstrijden. ,,We hebben na het vertrek van Ben Rienstra een jong middenveld, maar we hebben het met z'n allen prima gedaan. Zeker na rust. Toch hadden we hier ook kunnen winnen", vond Veldwijk.  

Na de interlandperiode komt PEC Zwolle op zaterdag 12 september weer in actie. In het IJsseldelta stadion wordt er om 20.45 uur afgetrapt tegen Excelsior.

sc Heerenveen - PEC Zwolle 1-1 (1-0).
Toeschouwers: 22.763
Scheidsrechter: Van Boekel
Gele kaarten: Dekker (PEC Zwolle) 

Opstellingen:
sc Heerenveen: Mulder, Van Anholt. St. Juste, Bijker, Cavlan (89. Ogtiba), Van den Boomen, Thorsby (71. Marzo), Thern, Slageveer, Te Vrede (61. Veerman), Larsson  

PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Marcellis, Lam, Van Hintum, Dekker (81. Sainsbury), El Hasnaoui (58. Nijland), Becker, Marinus, Menig (46. Thomas), Veldwijk

Scoreverloop:
4. Larsson 1-0
60. Veldwijk 1-1