Samenvatting SC Cambuur - PEC Zwolle

7 jaar geleden

Tiental PEC Zwolle onderuit in Leeuwarden

Met tien spelers lijkt PEC Zwolle op weg naar een punt tegen SC Cambuur, maar zes minuten voor tijd schiet Jack Byrne de thuisploeg  naar een benauwde overwinning (1-0). Na de rode kaart van Ouasim Bouy, na een uur spelen, weet de hekkensluiter niet wat het moet doen met het mannetje meer. Ballen vliegen over de zijlijn of belanden in niemandsland, alleen Byrne krijgt de bal wel in het netje. ,,We gaan nog wel meedoen in het linkerrijtje. Alleen vandaag was het niet linkerrijtje waardig. We hebben slecht gevoetbald en verdiend verloren", baalt trainer Ron Jans.

Zwolle had het in het eerste kwartier lastig met de Friezen, die in een 4-4-2 systeem voor de nodige problemen zorgden. Sander van de Streek en Martij Barto schoten in het zijnet. Na een spiekbriefje van Jans aan aanvoerder Dirk Marcellis, met de aanwijzingen voor een 3-4-3 systeem, ging het beter. Verdedigend gaf Zwolle niet veel meer weg. Aanvallend bleef het echter onmachtig. ,,We speelden alleen maar lange ballen richting Lars Veldwijk, dat was kansloos", vond Marcellis. Grote kansen aan Zwolse zijde vielen er niet te noteren.

Ook in de twede helft bleef het aantal kansen tot een minimum beperkt. Marcellis schoot nog een keer vanuit de tweede lijn over. Na een uur spelen moest Ouasum Bouy met zijn tweede gele kaart richting de douche. Scheidsrechter Mulder zag in een tackle op Martijn Barto voldoende aanleiding voor een tweede gele kaart. ,,Ouasim is boos op de scheidsrechter, hij vond het twee keer geen gele kaart", vertelde Jans. Zwolle hield lang het doel schoon met een man minder, maar moest vlak voor tijd alsnog een doelpunt incasseren. Byrne scoorde vanaf de rand van het strafschopgebied. ,,Mooi doelpunt, de bal ging strak in het zijnetje. Ik heb alleen wel het gevoel dat we dat hadden kunnen voorkomen als we nog met elf man stonden", vond de trainer van PEC Zwolle. In de slotminuten waren er nog kansen voor Kingsley Ehizibue en Bart Schenkeveld, maar de gelijkmaker zat er niet meer in.

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle een thuisduel. De Graafschap komt langs in het IJsseldelta satdion. De aftrap is om 18.30 uur.

Cambuur - PEC Zwolle 1-0 (0-0).
Toeschouwers:
9.775
Scheidsrechter: Mulder
Rode kaart: 60. Bouy (PEC Zwolle), 2x geel
Gele kaarten: Marinus, Evre, Schenkeveld (PEC Zwolle) 

Opstellingen:
Cambuur: Nienhuis, Peersman, Lachman, Van der Laan, Vytas, Overgoor (74. Hoefdraad), Bakker, Van de Streek, Byrne, Narsingh (90+1. Mac-Intosch), Barto (88. Van Veen).

PEC Zwolle: Van der Hart, Marcellis, Lam, Bouy, Schenkeveld, Dekker (89. Rasevic), Marinus (85. Tanda), Ehizibue, Nijland, Menig (63. Evre), Veldwijk.  

Scoreverloop:
85. Byrne 1-0