Samenvatting PEC Zwolle - Willem II

6 jaar geleden

PEC Zwolle is er niet in geslaagd om de defensie van Willem II aan stukken te spelen. De stand in het MAC3PARK stadion bleef zoals die was: 0-0. ,, Bij fases hebben we onze kansen gecreëerd, zeker Menig kon twee keer scoren. Maar ja, als je beter bent moet je winnen”, constateerde trainer Ron Jans.

PEC Zwolle schoot flitsend uit de startblokken, al in de eerste minuut was Queensy Menig dichtbij een doelpunt. Zijn inzet werd gekeerd door doelman Kostas Lamprou van Willem II. De rebound voor aanvoerder Bram van Polen ging maar net over het doel. Zwolle speelde in die eerste helft best behoorlijk en dat leverde een aantal grote mogelijkheden op. De grootste was voor Menig, die door Mustafa Saymak werd weggestuurd na een slippertje in de Tilburgse defensie. Menig werd echter vakkundig van een doelpunt afgehouden door Lamprou. Zwolle had voor rust nauwelijks wat te duchten van Willem II, dat maar nauwelijks gevaar stichtte.

In de tweede helft verving Youness Mokhtar spits Nicolai Brock-Madsen. Mokhtar, weer fit na een blessure, was met een gevaarlijk schot meteen belangrijk voor Zwolle. Opnieuw was het echter Lamprou die een doelpunt voorkwam, ditmaal met een handje. Ondertussen beet Willem II wat meer van zich, maar Mickey van der Hart voorkwam dat Thom Haye en invaller Bartholomew Ogbeche tot scoren kwamen. Aan Zwolse zijde miste Menig tot tweemaal toe de kans om te scoren, de aanvaller had het vizier ditmaal niet op scherp. Ondanks de luide aanmoedigingen van de aanhang bleef het zonder doelpunten in het MAC3PARK stadion. ,,We houden de nul, dat is ook weleens anders geweest", bekeek Wout Brama het positief. ,, We hebben vandaag net als dit hele seizoen moeite met effectiviteit, namelijk het afronden", baalde Jans.