Samenvatting PEC Zwolle - Vitesse

6 jaar geleden

PEC Zwolle heeft goede zaken gedaan door een 3-1 zege op Vitesse. De voorsprong op de onderste ploegen is door de tweede thuiszege op rij gegroeid. Zwolle dankt de zege op de Arnhemmers aan doelpunten van Mustafa Saymak, Nicolai Brock-Madsen en Danny Holla. ,,Ik heb genoten vanavond", glundert trainer Ron Jans.

Zwolle kwam flitsend uit de startblokken. Binnen twintig minuten stond de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Eerst was het Mustafa Saymak die met een beheerste schuiver scoorde na goed voorbereidend werk van Bram van Polen. Niet veel later verzond Philippe Sandler een lange bal. Nicolai Brock-Madsen ging er achteraan en was eerder bij de bal dan Vitesse-keeper Michael Tornes. 'SuperBrock' kopte de bal achter de uitstormende goalie. De bezoekers, die deze week de finale van de KNVB Beker haalden, waren daarna wel gevaarlijk. Onder meer Ricky van Wolfswinkel en Milot Rashica probeerden het, maar Mickey van der Hart bracht redding. ,,Het is lekker dat je direct die eerste twee kansen erin schiet. Een fijn gevoel", vertelde aanvoerder Bram van Polen. ,,We waren gretig vanavond en ik heb een ploeg met vertrouwen gezien, dan kunnen we heel goed voetballen", vond trainer Jans. 

Begin tweede helft kwam Vitesse wel terug in de wedstrijd. Van Wolfswinkel stond op de juiste plek om de 2-1 binnen te tikken. Even leken de Arnhemmers ook op 2-2 te komen, maar Lewis Baker schoot voorlangs en Van Wolfswinkel stuitte op Van der Hart. Toch was het PEC Zwolle dat andermaal de marge op twee treffers bracht. Danny Holla schoot fraai een vrije trap door de Vitesse-muur heen. Even daarvoor had Queensy Menig de bal al snoeihard op de paal geschoten. In het laatste half uur kregen beide ploegen nog voldoende kansen om te scoren. Van Wolfswinkel namens de bezoekers, Kingsley Ehizibue (doelpunt in buitenspelpositie), Ryan Thomas (lat) en Django Warmerdam namens de thuisploeg. Aan de Zwolse zege veranderde het niets. ,,We hebben goede zaken gedaan ten opzichte van de concurrenten, dat is belangrijk", vond Van Polen. ,,Ik kreeg al vragen over plaats negen, maar we zijn nog niet veilig. En dat willen zo snel mogelijk zijn", vertelde Jans.