Samenvatting PEC Zwolle - Vitesse

7 jaar geleden

PEC Zwolle begint play-offs met thuisnederlaag

PEC Zwolle is de play-offs om Europees voetbal begonnen met een nederlaag tegen Vitesse (1-2). Op eigen veld krijgt Zwolle in de tweede helft in tien minuten tijd twee tegentreffers om de oren. Daarmee verdampt de voorsprong die Zwolle via Maikel van der Werff voor rust heeft verworven. ,,Er waren momenten dat we 2-0 konden maken. Door een schot, onderweg nog aangeraakt wordt het 1-1. Warner Hahn moest hem hebben", vertelt trainer Ron Jans na afloop.

Zwolle verkreeg de voorsprong na een half uur spelen. De thuisploeg zette goed druk en veroverde de bal. Via Jody Lukoki kreeg Maikel van der Werff de bal voor de voeten. De verdediger, die in de zomer naar Arnhem vertrekt, schoot goed binnen. In die fase had Vitesse de bal, maar was het Zwolle dat het gevaarlijkst was in de omschakeling. ,,Ik had het gevoel dat we de zaken aardig onder controle hadden", vertelde Jans. De gasten hadden via Renato Ibarra een goede kans, maar doelman Warner Hahn redde die bal prima. 

In de beginfase van de tweede helft had Necid de kans op 2-0. Een voorzet van Lukoki werd door de Tsjech recht op doelman Eloy Room gekopt. Daardoor konden de Arnhemmers alsnog langszij komen. Een schot van invaller Marko Vejinovic belandde via de rug van Trent Sainsbury en de vingertoppen van Hahn in het doel. Niet lang daarna was het Vako die voor 1-2 zorgde. Dat gebeurde uit een counter, omdat een Zwolse hoekschop niets opleverde. Volgens trainer Jans had zijn ploeg een penalty verdiend. ,,Vlak voor de 1-2 krijgen wij een corner. Daar kun je hem op de stip leggen, maar goed, daar kun je ook over discussiëren."

Komende zondag speelt Zwolle de return in Arnhem. De aftrap is om 12.30 uur.

PEC Zwolle - Vitesse 1-2 (1-0).
Toeschouwers:  
7200
Scheidsrechter:   Van Boekel
Gele kaart:   Van der Heijden (Vitesse)

Opstellingen: 
PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff, Sainsbury, Van Hintum, Brama, Rienstra, Lukoki, Drost (73. Saymak), Thomas (73. Becker), Necid

Vitesse: Room, Diks, Kashia, Van der Heijden, Achenteh, Pröpper, McEachran (63. Vejinovic) Vako, Labyad (63. Wallace), Traoré, Ibarra

Scoreverloop:
31. Van der Werff 1-0
67. Vejinovic 1-1
74. Vako 1-2