Samenvatting PEC Zwolle - Vitesse

8 jaar geleden

Drie op een rij voor PEC Zwolle 

PEC Zwolle wint ook de derde competitiewedstrijd van het seizoen. In eigen huis is Vitesse een helft lang de bovenliggende partij, maar dankzij een sterke tweede helft wint Zwolle toch (2-1). ,,O ok na rust kreeg Vitesse kansen. Er is altijd een kantelmoment en daarna toonden wij veerkracht en drive. Het zit ons mee", vindt trainer Ron Jans.

Zwolle had het in de eerste helft knap lastig met Vitesse, dat tot dusverre één punt behaalde in de competitie. De Arnhemmers kregen in het eerste half uur een aantal prima kansen. Alleen Davy Propper slaagde er in om doelman Diederik Boer te verschalken. De inzet van Propper ging via een Zwols been in het doel. De thuisploeg stelde daar een grote kans voor Maikel van der Werff tegenover. Uit een hoekschop belandde de bal voor zijn voeten, waarna zijn inzet door Eloy Room uit de kruising werd getikt. 

Direct na rust had Vitesse het duel definitief kunnen beslissen. Een hakbal van Kelvin Leerdam werd door Bram van Polen op de doellijn gekeerd. Ook schoot de Arnhemse middenvelder een inzet naast het Zwolse doel. Een vrije trap van Maikel van der Werff luidde de ommekeer in. De vrije trap ging via een Arnhemmer het doel in. Daarna had Zwolle het heft in handen, met kansen voor onder meer Jesper Drost. Het duurde tot de slotfase voordat invaller Stef Nijland het duel besliste. Jody Lukoki anticipeerde op een fout van Van der Heijden, Nijland schoot vervolgens de bal in het dak van het doel. ,,I k was blij met de wissel van Traore. Dat gaf ons de tijd om van tactiek te veranderen. In balbezit waren wij zo traag", vond trainer Jans. De trainer was tevreden met de tweede helft. ,,E r is altijd een kantelmoment en daarna toonden wij veerkracht en drive. Het zit ons mee."

Donderdag wacht PEC Zwolle de return in de Europa League. In Praag moet PEC Zwolle, na de 1-1 in Zwolle, voetballen tegen Sparta Praag. Het duel begint om 20.30 uur.

PEC Zwolle - Vitesse 2-1 (0-1).
Toeschouwers:
12.012
Scheidsrechter: Higler

Opstellingen:
PEC Zwolle:
Boer, Lam, Van der Werff, Broerse (80. Sainsbury), Van Polen, Rienstra, Saymak, Lukoki, Drost, Moro (64. Thomas),   Necid (64. Nijland)

Vitesse:  Room, Diks, Kashia, Van der Heijden, Kruiswijk, Vejinovic (73. McEachran), Leerdam, Pröpper, Labyad (84. Achenteh), Qazashvili, Traore (26. Oliinyk)  

Scoreverloop:
24. Propper 0-1
65. Van der Werff 1-1
88. Nijland 2-1 

Gele kaarten:
Van Polen, Rienstra (PEC Zwolle), Kashia, Propper (Vitesse)