Samenvatting PEC Zwolle - Sparta Rotterdam

6 jaar geleden

PEC Zwolle hard onderuit tegen Sparta Rotterdam

PEC Zwolle heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen verloren. In het MAC3PARK stadion is Sparta Rotterdam met 0-3 te sterk. Loris Brgono (twee) en Craig Goodwin zorgen voor de Rotterdamse doelpunten. ,,Hier moeten we aan wennen en mee omgaan, ook ik. Onverzettelijkheid, duelkracht daar was Sparta vanavond veel sterker in", baalt trainer Ron Jans.

Na een stroeve openingsfase kwam Zwolle beter in het spel. Kingsley Ehizibue kwam oog in oog met Sparta-doelman Roy Kortsmit, maar de aanvaller schoot de bal over het doel. Ook waren er kleine mogelijkheden voor onder meer Queensy Menig (omhaal naast) en Ryan Thomas (schot van afstand gekeerd door Kortsmit), maar een Zwolse treffer zat er op dat moment niet in. Aan de andere kant was Sparta in de omschakeling regelmatig gevaarlijk. Dat leverde vlak voor rust de openingstreffer op. Een aanval belandde voor de voeten van Loris Brogno, die vanuit de draai de bal in de verre hoek schoot: 0-1. ,,Het ontbrak ons aan effectiviteit en de absolute overtuiging om de strijd aan te gaan", vertelde Jans na afloop. 

In de tweede helft begon Zwolle beter. Er waren kansen voor onder meer Anass Achahbar. Zijn poging werd met moeite gekeerd door Kortsmit. Niet lang daarna kwamen de bezoekers uit Rotterdam op 0-2. Een poging van Craig Goodwin ging via een Zwols been in de verre hoek. De thuisploeg, gesteund door de fanatieke aanhang op de vernieuwde Marten Eibrink-tribune, probeerde het wel. Een slotoffensief kwam er ook wel, maar met het nodige kunst- en vliegwerk bleef Sparta op de been. In de counter was het Brogno die voor de 0-3 zorgde. ,,Niet om op te scheppen maar normaal verliezen we niet veel thuis. Ook zijn we gewend om in het begin bij top 3 te staan. Hier moete we aan wennen, ook ik", constateerde Jans.

Volgende week krijgt PEC Zwolle voor eigen publiek een kans op revanche. PSV komt op bezoek in het MAC3PARK stadion. De aftrap is zaterdag om 19.45 uur.

PEC Zwolle - Sparta Rotterdam 0-3 (0-1). 
Toeschouwers:  12.800 
Scheidsrechter:  Kamphuis 
Gele kaarten:  Marcellis (PEC Zwolle), Dijkstra, Spierings, Brogno, Pinteaux (Sparta Rotterdam)

Opstellingen:

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk, Brama, Thomas (67. Sandler), Ehizibue (63. Nijland), Menig, Mokhtar (72. Mastour), Achahbar   

Sparta Rotterdam: Kortsmit, Dumfries, Pinteaux, Breuer, Dijkstra (78. Dougall), Van Drongelen, Sanusi, Spierings (90. Stokkers), Goodwin (86. Floranus), El Azzouzi, Brogno

Scoreverloop: 
42. Brogno 0-1 
58. Goodwin 0-2 
87. Brogno 0-3