Samenvatting PEC Zwolle - SC Heerenveen

5 jaar geleden

Ook volgend seizoen speelt PEC Zwolle weer in de eredivisie, het zesde jaar op rij! De handhaving werd gerealiseerd na een enerverende wedstrijd tegen sc Heerenveen (2-1). Zwolle speelt ruim zeventig minuten lang met een man minder na de rode kaart van Ouasim Bouy, maar wint dankzij Danny Holla en Queensy Menig wel.

In de openingsfase begon Zwolle tamelijk gespannen aan het duel, al kreeg het wel de eerste grote kans van de wedstrijd. Youness Mokhtar volleyde de bal net over het doel na een voorzet van Kingsley Ehizibue. Aan de andere kant was Yuki Kobayashi gevaarlijk met een listige vrije trap. Toch leek het na iets meer dan een kwartier spelen ontzettend lastig te worden. Ouasim Bouy trok de doorgebroken Reza Ghoochannejhad neer. Scheidsrechter Bas Nijhuis kon weinig anders doen dan de rode kaart te trekken. Ondanks die domper bleef Zwolle vol overgave knokken voor een goed resultaat. Die strijdwijze leverde resultaat op. Danny Holla kon vanaf een meter of achttien de bal uit een vrije trap achter doelman Erwin Mulder krullen. De bezoekers probeerden het daarna wel via Stefan Marzo (afstandschot net naast) en Ghoochannejhad (redding Van der Hart met de voet), maar gescoord werd er niet door de Friezen.

Direct na rust zorgde Queensy Menig, hij viel na de rode kaart in voor Nicolai Brock-Madsen, voor opluchting in het uitverkochte MAC3PARK stadion. Niet veel later wisselde Heerenveen-trainer Jurgen Streppel verdedigers Marzo en Wout Faes voor middenvelder Stijn Schaars en Luciano Slagveer, daarmee alle risico’s nemende. Het leverde lange tijd weinig op voor de Friezen. In de omschakeling had PEC Zwolle het duel al lang en breed kunnen beslissen, maar onder meer Wouter Marinus miste voor open doel. Daardoor bleef het, ook omdat concurrenten Roda JC, NEC en Sparta allemaal voorstonden, lange tijd spannend. In de blessuretijd scoorde Ghoochannejhad ook nog 2-1, maar die kwam te laat. Daardoor barste het feest los en was handhaving zeker. Door de zege was er na afloop alle ruimte voor een feestje. En voor afscheid, want van spelers Hachim Mastour, Calvin Verdonk, Django Warmerdam, Queensy Menig en Kevin Begois en trainer Ron Jans werd afscheid genomen.