Samenvatting PEC Zwolle - SC Cambuur

8 jaar geleden

Flitsend PEC Zwolle verslaat Cambuur

PEC Zwolle heeft met een uitstekende 6-1 overwinning op Cambuur Leeuwarden een einde gemaakt aan de serie van vier nederlagen. De Zwolse machine komt vooral na rust op stoom, met onder meer een hattrick van invaller Stef Nijland. De vreugde na afloop is enorm. ,,De positieve energie is er weer", vertelt Nijland met een grote grijns.

PEC Zwolle had het in het eerste half uur nog lastig met Cambuur, dat het vaakst de bal in haar bezit had. Na een half uur was het Zwolle dat als eerste toesloeg. Een voorzet van Jody Lukoki belandde voor de voeten van Jesper Drost, die doeltreffend uithaalde. Niet lang daarna was het Maikel van der Werff die Zwolle op een 2-0 voorsprong schoot. Een vrije trap vanaf een meter of achttien belandde strak in de verre bovenhoek. Met die treffer was het verzet van Cambuur grotendeels gebroken. ,,Cambuur is een vervelende ploeg om tegen te spelen. Je zag soms dat we vier keer achter elkaar hadden verloren", vertelde trainer Ron Jans.

In de tweede helft voerde Zwolle een mooie voetbalshow op. Tom áš Necid had een kans of drie om te scoren, maar doelman Leonard Nienhuis hield hem diverse keren van zijn doelpunt af. Bij de 3-0 kopte de spits wel op doel, maar was het Ryan Thomas die het beslissende zetje gaf. Na een kleine zeventig minuten spelen werd Necid onder luid applaus vervangen door Stef Nijland. De invaller liet zich direct zien door een toegekende strafschop te benutten (4-0), daarna schoot hij nog twee keer raak. Vooral zijn laatste, de 6-1, was van wonderschone klasse. ,,Ik train op zwabberballen, dat heeft wel gewerkt", stelde de aanvaller. Tussen de Zwolse treffers door redde Mikhail Rosheuvel met de 4-1 de Friese eer.  

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle een uitwedstrijd. In Enschede wordt er om 18.30 uur afgetrapt tegen FC Twente.

PEC Zwolle - SC Cambuur 6-1 (2-0).
Toeschouwers:
12.450
Scheidsrechter: Nijhuis
Gele kaarten: Van Polen (PEC Zwolle), Reijnen, Bakker (Cambuur)

Opstellingen:
PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Sainsbury (76. Lam), Van der Werff, Van Hintum, Brama, Saymak, Lukoki, Drost, Thomas (81. Dekker), Necid (69. Nijland)

Cambuur: Nienhuis, Pereira, Reijnen, Mac Intosch (68. Slijngard), Bijker, El Markini, Van de Streek, Bakker, Narsingh (71. Ogbeche), Barto, De Ridder (66. Rosheuvel)

Scoreverloop:
30. Drost 1-0
34. Van der Werff 2-0
63. Thomas 3-0
71. Nijland (strafschop) 4-0
76. Rosheuvel 4-1
80. Nijland 5-1
89. Nijland 6-1