Samenvatting PEC Zwolle - S.V.B. Excelsior

5 jaar geleden

PEC Zwolle is er niet in geslaagd om Excelsior te verslaan. In het eigen MAC3PARK stadion komt de ploeg van trainer Ron Jans niet verder dan 1-1. ,,We begonnen goed, maar daarna lieten we het lopen. Zonde", vindt Mustafa Saymak.

Bij PEC Zwolle begon Calvin Verdonk weer eens in de basis, omdat Ryan Thomas vanwege het slechte weer later terugkwam van zijn trip met de nationale ploeg van Nieuw-Zeeland. Excelsior betrok de verdedigende stellingen, om er via de counter meermaals uit te komen. Zwolle had het balbezit en kwam er sporadisch doorheen. In het eerste kwartier moest voormalig PEC Zwolle-doelman Warner Hahn handelend optreden op inzetten van Dirk Marcellis en Nicolai Brock-Madsen. Het was Django Warmerdam die na 26 minuten spelen de patstelling doorbrak. Zijn zwabberbal vanaf een meter of 25 belandde achter Hahn in de verre hoek. Lang genoot Zwolle niet van de voorsprong, Luigi Bruins bracht de Kralingers al snel weer langszij. Beide ploegen raakten daarna nog het aluminium (Holla de paal namens de thuisploeg, Elbers de lat namens de bezoekers), maar gescoord werd er voor rust niet meer. ,,Zij kregen één uitgespeelde kans, maar die gaat er wel in", bromde Saymak. ,,We namen na de 1-0 gas terug leek het wel. En we vonden het na rust ook niet meer terug", vond trainer Ron Jans.

In de tweede helft bleek het een stuk lastiger voor Zwolle om gevaar te stichten. Excelsior hield de ruimtes goed dicht en het duurde lang voordat er een grote kans te noteren viel. Na pogingen van afstand van Warmerdam (naast) en Danny Holla (over) was het Queensy Menig die in het laatste kwartier echt dichtbij een doelpunt was. Zijn poging werd echter gekraakt door een Rotterdamse verdediger. Ook na het inbrengen van Thomas, Stef Nijland en Kingsley Ehizibue lukte het niet om te scoren. Menig had nog een enorme kans, maar Hahn redde knap met een uitstekende reflex. Aan de andere kant was het Ribeiro die doelman Mickey van der Hart tot een redding dwong. Daardoor bleef het bij 1-1. Saymak: ,,We hadden moeten winnen, maar we hebben er in ieder geval voor gezorgd dat we niet verloren hebben."