Samenvatting PEC Zwolle - Roda JC

6 jaar geleden

PEC Zwolle heeft vrijdagavond met 3-1 gewonnen van Roda JC Kerkrade. Waar de bezoekers uit Limburg de betere ploeg waren in de eerste helft en verdiend op voorsprong kwamen, nam PEC Zwolle het initiatief na de thee over. De doelpunten werden gescoord door  Marcos Gullón (0-1), Queensy Menig (1-1) en middenvelder Ouasim Bouy (2-1 en 3-1). "De eerste helft was gewoon een 3, collectief en individueel, de tweede helft was een 8, dus de wedstrijd was een 5,5", evalueerde Ron Jans het duel tijdens de persconferentie.

Het zag er lang niet naar uit dat PEC Zwolle om kwart voor tien drie punten zou kunnen bijschrijven. De gasten van coach Darije Kalezic kregen in een over het algemeen matige eerste helft de betere kansen om op voorsprong te komen. Rydell Poepon kreeg daartoe de beste kans, maar schoot na een verre trap van keeper Benjamin van Leer in kansrijke positie naast. Mike van Duinen zag nog voor het eerste kwartier verstreek een inzet naast het doel van Mickey van der Hart belanden. Alleen Queensy Menig noteerde een Zwolse kans. De linksbuiten schoot voorlangs.

Beide ploegen moesten vervolgens noodgedwongen wisselen. Henk Dijkhuizen en Bram van Polen kwamen kort na elkaar ongelukkig uit een duel en moesten zich voor rust laten wisselen. Vlak voor de pauze kreeg PEC Zwolle een tweede tik te verwerken. Nadat Van der Hart een vrije trap van Jordy Buijs uit de bovenhoek ranselde, moest de doelman even later toch het hoofd buigen. Spanjaard Marcos Gúllon kopte de Kerkraadse ploeg uit een hoekschop op een niet eens onverdiende 0-1 voorsprong. 

Met Stef Nijland en Sheraldo Becker voor Lars Veldwijk en Kingsley Ehizibue, bracht Ron Jans zijn laatste twee wissels in bij aanvang van de tweede helft. De gewaagde zet leverde vrijwel direct de gelijkmaker op, toen Ouasim Bouy Queensy Menig diep stuurde en laatstgenoemde met een lobje Van Leer passeerde: 1-1. 

Het wachten was op een snelle voorsprong, maar die kwam er niet. Pas een goed kwartier voor tijd nam Zwolle de leiding. Stef Nijland leek af te drukken maar legde de bal subtiel breed op Bouy, die niet aarzelde en de 2-1 op het scorebord zette. Nauwelijks van deze dreun bekomen, kregen de Zuid-Limburgers een nieuwe tik. Opnieuw was Bouy het feestvarken. Een kopbal uit een corner van Wouter Marinus leverde de middenvelder zijn tweede goal van de wedstrijd op. 

Nog eenmaal was Roda JC Kerkrade dichtbij de aanslutingstreffer en ook PEC Zwolle kreeg via Nijland nog een kans, maar gescoord werd er niet meer. Door de zege zijn de Zwollenaren speelronde dertig met een goed gevoel begonnen. Volgende week zaterdag reist de ploeg af naar Alkmaar, waar om 19:45 uur de wedstrijd tegen AZ aanvangt.

PEC Zwolle - Roda JC Kerkrade 3-1 (0-1).  
Toeschouwers: 12.500  
Scheidsrechter: Siemen Mulder 

Gele kaart: Brama (PEC Zwolle)

Opstellingen:     

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen (Schenkeveld/36), Marcellis, Lam, Van Hintum, Brama, Marinus, Bouy, Ehizibue (Becker/46), Veldwijk (Nijland/46), Menig.

Roda JC Kerkrade:  Van Leer, Dijkhuizen (Noor/21), Swinkels, Buijs (Ngohbo/83), Van Peppen, Inceman, Zhukov, Gullon, Peterson, Van Duinen (Juric/83), Poepon.

Scoreverloop:      
41. Gullon 0-1, 49' Menig 1-1, 73' Bouy 2-1, 78' Bouy 3-1