Samenvatting PEC Zwolle - PSV

6 jaar geleden

PEC Zwolle heeft in het MAC3Park stadion niet kunnen stunten tegen landskampioen PSV. De Eindhovenaren zijn in Zwolle met 0-4 te sterk. De doelpunten komen op naam van Nicolas Isimat-Mirin, Jorrit Hendrix, Luuk de Jong en Steven Bergwijn. ,,Angst en gebrek aan vertrouwen is echt schrijnend. Na rust speelden we 4-4-2 met een ruit. De tweede helft was beter", baalt trainer Ron Jans. 

Zwolle wilde vroeg druk zetten en PSV onder druk zetten. Daar kwam in de praktijk weinig van terecht. Zwolle had via een kopbal van Bram van Polen, uit een vrije trap, het eerste gevaarlijke moment. Daarna waren de bezoekers de bovenliggende partij. Luuk de Jong en Luciano Narsingh waren al dichtbij een doelpunt, maar het was verdediger Nicolas Isimat-Mirin die de score opende. Halverwege de eerste helft kopte hij raak na een ingestudeerde vrije trap, die door De Jong werd verlengd met het hoofd. Niet lang daarna was het Jorrit Hendrix die de 0-2 op het scorebord zette. Zijn schuiver vanaf een meter of vijfentwintig was doelman Mickey van der Hart te machtig. Het was vooral de manier waarop het gebeurde, die trainer Jans boos maakte. ,,Alleen goed voetballen is niet voldoende. Je kunt verliezen van PSV, maar dan ga je wel strijdend ten onder. "

In de tweede helft schakelde PEC Zwolle dan ook om naar een 4-4-2 systeem met de ruit. Het leverde direct een aantal kansen op voor Queensy Menig en Stef Nijland, maar een doelpunt leverde dit niet op. PSV kwam er wat moeilijker doorheen. Pas in de slotfase moest doelman Van der Hart opnieuw vissen. Eerst kon Luuk de Jong scoren, daarna was het invaller Steven Bergwijn die de bal fraai in de verre hoek krulde. ,,We moeten vertrouwen houden, de tweede helft hebben we laten zien dat het wel kan". vindt de doelman. 

PEC Zwolle gaat volgende week zaterdag op bezoek bij sc Heerenveen. De aftrap in het Abe Lenstra stadion is om 19.45 uur. 

PEC Zwolle - PSV 0-4 (0-2). 
Toeschouwers:  12.700 
Scheidsrechter:  Van Boekel 
Gele kaarten:  Mastour (PEC Zwolle)

Opstellingen: 
PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk, Brama, Sandler (46. Mokhtar), Ehizibue, Thomas, Menig (64. Achahbar), Nijland (68. Mastour). 

PSV: Zoet, Arias, Isiimat, Moreno, Willems (72. Brenet), Guardado, Propper, Hendrix, Narsingh (85. Bergwijn), De Jong, Locadia (82. Schwaab).

Scoreverloop: 
22. Isimat 0-1 
35. Hendrix 0-2 
85. De Jong 0-3 
89. Bergwijn 0-4