Samenvatting PEC Zwolle - N.E.C. Nijmegen

5 jaar geleden

De gevoelstemperatuur is deze vrijdagavond ver onder nul, maar niet in het MAC3PARK stadion. PEC Zwolle viert er een feestje na de belangrijke thuiszege op NEC (2-0). Nicolai Brock-Madsen en Queensy Menig zorgen voor de doelpunten. ,,We hebben op basis van de tweede helft verdiend gewonnen. NEC had het ook niet verdiend om met meer dan 2-0 te verliezen", vertelt een tevreden trainer Ron Jans.

Zwolle begon in dezelfde opstelling als verleden week, toen het in Rotterdam Sparta versloeg. Toch waren het de Nijmegenaren die in de openingsfase de overhand hadden. Doelman Mickey van der Hart moest in de tweede minuut al handelend optreden op een kopbal van Wojciech Golla. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam het duel meer en meer in evenwicht. Queensy Menig was het dichtst bij een Zwols doelpunt. De aanvaller trok vanaf de linkerkant naar binnen, waarna zijn inzet uiteen spatte op de paal. ,,We werden wel verrast door NEC. Van der Hart pakte een paar goede ballen. Direct na rust kwamen we heel goed weg", vond Jans. 

De trainer van PEC Zwolle doelde op de scrimmage in de beginfase van de tweede helft, toen NEC-invaller Taiwo Awoniyi dichtbij een doelpunt was. Met het nodige kunst- en vliegwerk kon Van der Hart redding brengen. Na dat moment was het Zwolle dat de bovenliggende partij was. Nadat Kingsley Ehizibue voor open doel over schoot, was het Nicolai Brock-Madsen die de score opende. De Deense spits, de laatste weken behoorlijk op dreef, schoot met zijn linker de bal subtiel over NEC-doelman Joris Delle. Vlak daarna was het Ryan Thomas dat van afstand de bal op de lat schoot, gevolgd door NEC'er Mohamed Rayhi. Uit de daarop volgende counter besliste Menig het duel. ,,Dat was lekker, het voelde vertrouwd", glunderde Juventus-huurling Ouasim Bouy, die zijn eerste thuiswedstrijd sinds zijn terugkeerde speelde. Zwolle speelde het duel vrij simpel uit, maar verzuimde om de score nog verder op te voeren. ,,Twee wedstrijden, zes punten. Dat is waar je op hoopt", vindt Bouy.