Samenvatting PEC Zwolle - HHC Hardenberg

8 jaar geleden

PEC Zwolle bekert verder na zege op HHC

Met drie treffers heeft Thomas Lam PEC Zwolle op weg geholpen naar de volgende ronde van de KNVB-beker. De bekerwinnaar heeft het in het eerste kwartier lastig met HHC Hardenberg, maar dankzij Lam wordt het toch nog een relatief makkelijk avondje (6-1). ,, Als je de bal niet hebt moet je verdedigen. We hebben wel zes of zeven kansen weggegeven. Zo, dat ben ik kwijt”, vertelt trainer Ron Jans.

Topklasser HHC kreeg in de beginfase de grootste kans. De bal kwam na een voorzet van Patrick Jurgens op het hoofd van Tiemen van Hezel. De HHC’er kopte de bal op de bovenkant van de lat. Het was het sein voor PEC Zwolle om de gashendel open te draaien. Thomas Lam scoorde binnen één minuut twee keer. De eerste was een kopbal uit een voorzet van Jody Lukoki. De tweede was een schot met zijn linkervoet, na slordig balverlies van de gasten. Na een dik half uur spelen mocht Lam zelfs nog een keer juichen. Niet veel later mochten de drieduizend fans uit Hardenberg juichen, na een treffer van Sargon Gouriye. Thanasis Karagounis bepaalde de ruststand op 4-1, waarna de Sirtaki klonk in het IJsseldelta stadion.

In de tweede helft scoorde Bart van Hintum met een fraaie vrije trap al snel de vijfde Zwolse treffer. Lang viel er toen niet meer te juichen. Zwolle wist dat het duel beslist was, terwijl HHC zich ook al had neergelegd bij uitschakeling. Het was volgens trainer Jans een mooi moment voor het debuut van Kingsley Ehizibue. Dat in de slotfase Ben Rienstra nog een keer scoorde, was mooi voor de statistieken. ,,Ons publiek; geweldig hoe ze reageerden bij ieder balcontact van debutant Ehizibue. Mijn gevoel zegt dat we Ajax-uit loten”, aldus Jans.

Zaterdag speelt PEC Zwolle weer voor de competitie. Om 19.45 uur wordt er in Rotterdam afgetrapt tegen Feyenoord.

PEC Zwolle – HHC Hardenberg 6-1 (4-1).
Toeschouwers: 10.500
Scheidsrechter: Van Boekel

Opstellingen:
PEC Zwolle: Hahn, Van Polen (68. Ehizibue), Sainsbury, Van der Werff, Van Hintum, Rienstra, Lam, Lukoki, Drost (64. Ioannidis), Karagounis, Necid (46. Nijland)

HHC Hardenberg: Beukeveld, Pol (46. Weustink), Bakker, Werkman, Jurgens, Rosink, Kobussen (56. Van der Leij), Penterman (73. Lanjouw), Van Hezel, Klok, Gouriye

Scoreverloop:
13. Lam 1-0
14. Lam 2-0
31. Lam 3-0
33. Gouriye 3-1
37. Karagounis 4-1
52. Van Hintum 5-1
78. Rienstra 6-1