Samenvatting PEC Zwolle - Heracles Almelo

7 jaar geleden

Nijland redt punt in slotseconden

Het terugleggen van Kingsley Ehizibue en de verwoestende knal van Stef Nijland. Het is aan de beide invallers te danken dat PEC Zwolle toch nog een punt overhoudt aan het duel met Heracles Almelo (1-1). Daarmee wordt de vierde nederlaag op rij voorkomen. ,, Of ik moedeloos werd? Dat nóóit, maar het begon wel te knagen", vertelt trainer Ron Jans. 

Zwolle begon uitstekend aan het duel met Heracles. Via Lars Veldwijk, Wouter Marinus en Ouasim Bouy kreeg de thuisploeg een aantal mogelijkheden. Bouy schoot over, terwijl doelman Bram Castro de andere pogingen neutraliseerden. Daardoor was het Heracles dat als eerste de score kon openen. Jaroslav Navratil sloop door de Zwolse defensie, waarna Wout Weghorst de openingstreffer kon produceren. De formatie van Jans bleef zoeken naar een treffer en had ook het betere van het spel. ,,We deden het best aardig, maar na de openingstreffer kregen we weinig grote kansen meer", vond Wout Brama.

Ook na rust waren het voornamelijk schoten vanuit de tweede lijn die Zwolle kon produceren. Veldwijk schoot voorlangs en ook pogingen van Ryan Thomas en Veldwijk (kopbal naast) gingen niet in het doel van Heracles. De bezoekers uit Almelo kozen ervoor om verder in te zakken en te gokken op de omschakeling. Die tactiek sorteerde bijna succes, want Illias Bel Hassani schoot bijna de 0-2 binnen. Doelman Kevin Begois pareerde die inzet uitstekend. Daardoor leek het duel in een 0-1 overwinning voor de bezoekers te eindigen, totdat minuut 94 aanbrak. De lange bal van achteruit werd door Ehizibue goed neergelegd, waarna Nijland de bal keihard binnenpoeierde.  ,, Die gemiste penalty tegen Utrecht bleef wel even hangen. Dit voelt als eens soort van bevrijding", glunderde Stef Nijland na afloop.Ook de trainer van Heracles, John Stegeman, moest bekennen dat het gelijkspel verdiend was. Collega Jans had niet meer op 1-1 gerekend. ,, We scoren moeilijk, maar dat komt wel weer. De lelijkheid werd mooi om naar te kijken. Mooie eerste assist ook van Kingsley", vertelde de trainer op de persconferentie..

Na de interlandperiode van komende week wacht PEC Zwolle een uitduel in Kerkrade. Er wordt bij promovendus Roda JC op zaterdag 21 november om 18.30 uur afgetrapt.  

PEC Zwolle - Heracles Almelo 1-1 (0-1).
Toeschouwers: 12.420
Scheidsrechter: Higler
Gele kaarten: Van Polen, Thomas (PEC Zwolle), Bruns, Gosens, Fledderus (Heracles Almelo)

Opstellingen:
PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Sainsbury (46. Dekker), Lam, Van Hintum, Brama, Bouy, Menig (83. Nijland), Marinus (66. Ehizibue), Thomas, Veldwijk

Heracles Almelo: Castro, Te Wierik, Zomer, Droste, Fledderus, Bel Hassani, Bruns (70. Darri), Pelupessy, Navratil (81. Breukers), Weghorst (78. Gladon), Gosens

Scoreverloop:
17. Weghorst 0-1
90+5. Nijland 1-1