samenvatting PEC Zwolle - FC Utrecht.

6 jaar geleden

PEC Zwolle is er niet in geslaagd om de kwartfinale van de KNVB Beker te bereiken. In het eigen MAC3PARK stadion gaat het in blessuretijd mis als Richairo Zivkovic een strafschop versiert en benut. Daardoor wint FC Utrecht met 1-2, ondanks een vroeg doelpunt van spits Nicolai Brock-Madsen. Dirk Marcellis baalt van het moment met de strafschop. ,, Ik zei dat ik het niks vond, Kuipers wilde wachten op de videoscheidsrechter. Die vond het 'niet honderd procent niks'.”

Zwolle kwam via Brock-Madsen al vroeg op voorsprong. Uit een ingooi van Bart Schenkeveld stuurde Danny Holla diezelfde Schenkeveld diep. De rechtsback legde de bal uitstekend terug op Brock-Madsen, die de bal in het verlaten doel schoot. Voor de openingstreffer was Utrecht nog even gevaarlijk geweest, maar daarna was Zwolle de bovenliggende partij voor rust. De bezoekers hadden weliswaar wat vaker de bal, maar de Zwollenaren kregen voldoende kansen om te scoren. Zo had Utrecht-keeper David Jensen een uitstekende reflex op de poging van Bram van Polen. De rebound van Ted van de Pavert werd vervolgens gekraakt. Ook aanvaller Queensy Menig was gevaarlijk. Hij verscheen plots voor keeper Jensen. Menig liep door en gaf een voorzet, maar een doelpunt leverde het niet op.

Na rust was de huurling van Ajax opnieuw gevaarlijk. Eerst schoot hij de bal in kansrijke positie voorlangs, later ging de bal via de buitenkant van de paal naast. Naarmate de tweede helft vorderde, nam Utrecht meer en meer risico in de jacht op de gelijkmaker. Doelman Mickey van der Hart voorkwam doelpunten op de inzetten van Gyrano Kerk en Zivkovic. Tien minuten voor tijd was het invaller Kevin Conboy die voor de gelijkmaker zorgde. Uit een voorzet vanaf de rechterkant verscheen hij oog in oog met Van der Hart en faalde niet: 1-1. Het leek uit te draaien op een verlenging, tot het fatale moment in blessuretijd. Trainer Ron Jans baalt van het moment van de 1-2 en de uitschakeling: ,, Hij springt gewoon en de vrije trap even eerder werd op een totaal andere plek genomen dan zou moeten. Dit pas wel in ons seizoen.”

Zondag wacht de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar. In Almelo wordt er om 14.30 uur afgetrapt tegen Heracles.

PEC Zwolle – FC Utrecht 1-2 (1-0). 
Toeschouwers:  7600 
Scheidsrechter:  Kuipers 
Gele kaarten:  Marcellis, Van de Pavert (PEC Zwolle), Janssen (FC Utrecht)

PEC Zwolle: Van der Hart, Schenkeveld, Marcellis, Van de Pavert, Van Polen, Brama, Holla (67. Saymak), Menig, Thomas (75. Ehizibue), Warmerdam (79. Marinus), Brock-Madsen

FC Utrecht: Jensen, Troupée (85. Klaiber), Van der Maarel, Leeuwin, Van der Meer (46. Conboy), Janssen, Amrabat, Ayoub, Barazite, Kerk, Zivkovic

Scoreverloop: 
8. Brock-Madsen 1-0 
81. Conboy 1-1 
90+2. Zivkovic (strafschop) 1-2