Samenvatting PEC Zwolle - FC Utrecht

7 jaar geleden
PEC Zwolle in extremis onderuit
 
Een hectische slotfase heeft PEC Zwolle de overwinning gekost tegen FC Utrecht (1-2). Waar Stef Nijland bij een 1-1 stand een strafschop mist, schiet Sebastian Haller FC Utrecht met zijn benutte penalty naar de zege. ,, De tweede helft was een flipperkast. Veldwijk gunde Nijland zijn goal. Hij wilde te graag. Ik neem ook niemand iets kwalijk", stelt trainer Ron Jans.
 
Zwolle kwam in de eerste helft al snel op voorsprong. Louis Nganioni speelde de bal tekort terug op doelman Robbin Ruiter, waarna Lars Veldwijk met zijn poging op Ruiter stuitte. Uit de daaropvolgende rebound schoot Wouter Marinus de bal beheerst in de korte hoek. De snelle voorsprong paste bij het spelbeeld. Zwolle was in die fase de betere ploeg en had ook kansen op meer. Een kopbal van Veldwijk werd knap gepareerd door doelman Ruiter. ,,Die had de keeper knap", vond de spits. Op dat moment, na ruim een half uur spelen, was Utrecht alweer langszij gekomen. Een prima steekbal op spits Haller werd beheerst afgerond. Doelman Kevin Begois kon de inzet van de Franse spits niet keren. ,, We hebben weer heel hoog druk gezet. Fantastisch dat je een fout afdwingt en op 1-0 komt. Veldwijk kreeg veel kansen", vertelde trainer Jans. 
 
In de tweede helft leek het duel lange tijd uit te draaien op een gelijkspel. Er waren wat kansjes over en weer, maar gescoord werd er niet. Tot een hectische slotfase aanbrak. Allereerst kreeg PEC Zwolle in minuut 85. Spits Veldwijk draaide weg bij bewaker Mark van der Maarel, die Veldwijk neerlegde in het strafschopgebied. Scheidsrechter Braamhaar deelde een rode kaart uit aan Van der Maarel en Stef Nijland mocht een strafschop nemen. De invaller schoot de bal uit de penalty echter hoog over. ,,Ik ging wat te ver achterover met mijn lichaam", bekende de invaller. In de slotminuut gingen de tien van Utrecht er alsnog met de zege aan de haal. Haller werd door Trent Sainsbury neergelegd in het strafschopgebied. De Utrecht-spits benutte het buitenkansje feilloos. ,,Ik neem niemand iets kwalijk", vertelde Jans over de strafschoppenkwestie.   
 
Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle een uitwedstrijd. In en tegen FC Groningen wordt er om 19.30 uur afgetrapt. 
 
PEC Zwolle - FC Utrecht 1-2 (1-1).
Toeschouwers: 12.300
Scheidsrechter: Braamhaar
Gele kaarten: Van Polen, Brama, Sainsbury (PEC Zwolle)
Rode kaart: 85. Van der Maarel (FC Utrecht) 
 
Opstellingen:
PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Sainsbury, Lam, Van Hintum, Brama, El Hasnaoui (63. Ehizibue), Becker, Marinus (63. Nijland), Thomas, Veldwijk
 
FC Utrecht: De Ruiter, Klaiber, Van der Maarel, Letschert, Nganioni, Ayoub (80. Leeuwin), Strieder, Ramselaar, Barazite (89. Diemers), Peterson (80. Joosten), Haller
 
Scoreverloop:
15. Marinus 1-0
25. Haller 1-1
90+4. Haller 1-2 
 
Bijzonderheid:
85. Nijland (PEC Zwolle) mist strafschop