Samenvatting PEC Zwolle - FC Dordrecht

8 jaar geleden

PEC Zwolle stijgt naar derde plaats na ruime zege op Dordrecht

PEC Zwolle heeft dankzij een 4-0 zege op FC Dordrecht de derde plaats in de eredivisie bemachtigd. De doelpunten zijn van Stef Nijland (1-0 en 4-0), Sheraldo Becker (2-0) en Ben Rienstra (3-0). ,,We hadden na rust die 2-0 eerder moeten maken. Het ging wat moeizaam, maar we hebben wel duidelijk gewonnen", vindt trainer Ron Jans.

Voorafgaand aan het duel werd Trent Sainsbury gehuldigd voor de winst van de Azië Cup met Australië. Zwolle begon redelijk aan het duel, maar scoorde pas vlak voor rust. Een poging van Sheraldo Becker werd geblokt door een verdediger van FC Dordrecht, waarna Stef Nijland kon binnenschieten. In de minuten daarvoor had Zwolle wel wat mogelijkheden, maar daar profiteerde de ploeg niet van.  ,, Ik vond Dordrecht helemaal niet zo slecht, als ze maar niet in balbezit waren. We hadden het ons makkelijker moeten maken ", vond Jans.

Ook na rust was Zwolle de bovenliggende partij, zonder dat Dordrecht echt gevaarlijk was. Alleen invaller Rick ten Voorde was gevaarlijk, maar zijn inzet verdween net over het Zwolse doel. Aan de andere kant had de thuisploeg via Stef Nijland een enorme mogelijkheid, maar hij slaagde er niet in om Jesper Drost te bereiken. In de slotfase lukte het Zwolle wel om de score verder op te voeren. Eerst was het Sheraldo Becker die werd diepgestuurd, waarna hij bekwaam afrondde. Vervolgens maakte Ben Rienstra de mooiste van de avond. Zijn poging van afstand verdween via een hand van doelman Robbert te Loeke in de kruising. Een minuut later bepaalde Stef Nijland met zijn tweede van de avond de score op 4-0. 

Komende zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (19.45 uur). 

PEC Zwolle - FC Dordrecht 4-0 (1-0)

Scheidsrechter: Braamhaar
Toeschouwers: 11.430

Opstellingen:
PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff, Lam, Van Hintum, Brama, Rienstra (87. Dekker), Becker, Drost, Thomas (82. Moro), Nijland (87. Ferfelis)

FC Dordrecht: T e Loeke, Peersman, van Deelen, Lima, Gosens, Steenvoorden, Ojo (72. Te Voorde), Van Overeem, Lewis, Lieder, Slory (63. Pisas)

Scoreverloop:
43. Nijland 1-0
79. Becker 2-0
85. Rienstra 3-0
86. Nijland 4-0