Samenvatting PEC Zwolle - Excelsior

7 jaar geleden

PEC Zwolle dankt Veldwijk voor zege Excelsior

PEC Zwolle blijft ook in competitiewedstrijd vijf van het seizoen ongeslagen. Met dank aan een hattrick van Lars Veldwijk wint Zwolle met 3-0 van Excelsior. Met de wedstrijden van de vorige jaargang erbij, is Zwolle nu zelfs acht wedstrijden op rij ongeslagen. ,,Dit was de avond van Lars Veldwijk. Ik heb de eerste helft echt genoten", glundert trainer Ron Jans na afloop.

Zwolle begon uitstekend aan het duel met de Rotterdammers. Al binnen één minuut was Sheraldo Becker dichtbij de openingstreffer. Zijn kopbal werd gekeerd door doelman Filip Kurto. Na een klein kwartier spelen was het Veldwijk die de score opende. Na een prima loopactie en dito pass van Rick Dekker schoot de spits beheerst raak. Dit kunstje herhaalde hij zo'n tien minuten later, met ditmaal debutant Ouasim Bouy als aangever. In die fase was de thuisploeg de bovenliggende partij, trainer Jans genoot echt van het spel van zijn ploeg. In de laatste fase voor rust had Excelsior echter ook kunnen scoren. Tom van Weert raakte met zijn inzet de binnenkant van de paal, nadat hij doelman Kevin Begois omspeelde.  

Na een klein uur spelen was het andermaal Veldwijk die scoorde. Ditmaal was het Sheraldo Becker met de voorzet, nadat hij zichzelf eerst leek vast te lopen. , ,M ooi dat ik de hattrick kan combineren met de geboorte van mijn zoon", vertelde de matchwinner. Daarna viel er lange tijd weinig te beleven in het IJsseldelta stadion. Excelsior kon niet, terwijl de thuisploeg niet al teveel risico meer nam. In de slotfase kreeg Zwolle nog wel een penalty, nadat Sander Fischer invaller Stef Nijland onderuit haalde. Dat leverde de Excelsior-aanvoerder zijn tweede gele kaart op van scheidsrechter Makkelie. Nijland miste de strafschop, Kurto redde. Niet veel later moest ook Excelsior-aanvaller Van Weert met zijn tweede gele kaart van het veld. Ondanks het nummerieke overwicht slaagde Zwolle er niet in om nog een doelpunt te scoren. Desondanks waren er na afloop louter tevreden gezichten te zien. ,,We gaan weer leuk meedoen hoor. Volgende week tegen ADO Den Haag zal moeten blijken of we ook mee blijven doen in de subtop", vond Jans.

PEC Zwolle – Excelsior 3-0 (2-0).
Toeschouwers: 11.800
Scheidsrechter: Makkelie
Rode kaarten: 84. Fischer 2x geel, 89. Van Weert 2x geel (beiden Excelsior)
Gele kaart : Thomas (PEC Zwolle)

Opstellingen:
PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Marcellis, Lam, Van Hintum, Bouy, Dekker, Becker, Marinus (46. Nijland), Thomas (85. El Hasnaoui), Veldwijk (59. Menig)

Excelsior: Kurto, Karami, Fischer, Mattheij, Kuipers, Kruys (73. Overtoom), Auassar, Stans (59. Van Nieff), Kuwas (59. Hasselbaink), Van Weert, Van Mieghem

Scoreverloop:
13. Veldwijk 1-0
25. Veldwijk 2-0
57. Veldwijk 3-0

Bijzonderheid:
84. Nijland (PEC Zwolle) mist strafschop