Samenvatting PEC Zwolle - AZ

6 jaar geleden

PEC Zwolle heeft zondagmiddag in het MAC3PARK stadion met 0-2 verloren van AZ. De doelpunten werden gescoord door Wout Weghorst en invaller Guus Til. Door deze nederlaag wacht PEC Zwolle nog op de eerste overwinning van dit seizoen. ,,We moeten dicht bij elkaar blijven en de trainer is daar een onderdeel van. We zijn nog lang niet uit het moeras", stelt trainer Ron Jans.

Zwolle begon in een 4-4-2 formatie met een kommetje vrij redelijk aan het duel. Anass Achahbar was tot twee keer toe dreigend, maar zijn pogingen leverden niet het gewenste resultaat op. Tegenstander AZ nam daarna het heft in handen en had het overwicht. Het leverde een hoekschop of acht op, maar daar werd lange tijd niet uit gescoord. Tot vlak voor rust, toen een ingestudeerde hoekschop tot een doelpunt leidde. Wout Weghorst stond op de juiste plaats om de bal binnen te werken. ,,Een rotmoment zo vlak voor rust. Het was wel verdiend, maar we hadden de bal eerder moeten wegwerken”, vond trainer Jans.

In de tweede helft maakte debutant Danny Holla zijn opwachting. Hij was nog dichtbij de gelijkmaker, na een uur spelen. Zijn vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd door doelman Sergio Rochet knap uit de hoek getikt. In die fase daarvoor was Achahbar al gevaarlijk geweest, maar ook toen bracht Rochet redding. AZ had daarna via Ron Vlaar (bal tegen de lat) en Dabney Dos Santos (Mickey van der Hart tikt de bal uit de hoek) ook de mogelijkheden om de score verder op te voeren. Zwolle probeerde het wel, maar het geluk op de gelijkmaker ontbrak. In de slotfase was Ridgeciano Haps al dichtbij de 0-2, maar niet veel later was het debutant Guus Til degene die scoorde. ,,We konden ze lang onder druk zetten, maar het leverde helaas geen doelpunt op”, baalde Holla. Trainer Jans beseft dat er werk aan de winkel is. ,,We zijn nog lang niet uit het moeras.”

Komende woensdag speelt PEC Zwolle om 20:00 uur een bekerwedstrijd tegen DVS’33 in Ermelo. Komende zaterdag wacht het uitduel bij Ajax in Amsterdam (19.45 uur).

PEC Zwolle - AZ 0-2 (0-1). 
Toeschouwers: 12.900 
Scheidsrechter:  Makkelie 
Gele kaarten: Marcellis, Schenkeveld (PEC Zwolle), Bel Hassani, Haps, Johansson, Rienstra (AZ) 

PEC Zwolle: Van der Hart, Schenkeveld, Marcellis, Van de Pavert, Van Polen, Brama, Hebling (46. Holla), Ehizibue (67. Marinus), Achahbar, Thomas (29. Mokhtar), Brock-Madsen.

AZ: Rochet, Johansson, Van Eijden, Vlaar, Haps, Luckassen, Van Overeem (71. Til), Rienstra, Dos Santos (79. Ouwejan), Weghorst, Bel Hassani (76. Seuntjens).

Scoreverloop: 
43. Weghorst 0-1 
87. Til 0-2