Samenvatting PEC Zwolle - ADO Den Haag

7 jaar geleden

Becker velt ADO

Op karakter sleept PEC Zwolle de vierde zege van het seizoen binnen. ADO Den Haag staat lange tijd op een 0-1 voorsprong, maar Sheraldo Becker en Lars Veldwijk bezorgen Zwolle alsnog de zege (2-1). ,,Ik vond ADO Den Haag beter dan verwacht. We moesten veel moeite doen om kort te zitten en tweede ballen te veroveren", vertelt trainer Ron Jans.

Zwolle startte zonder Wouter Marinus, die vanwege pijntjes rust kreeg van trainer Jans. Queensy Menig startte voor hem in de basis. In de eerste helft had Zwolle het knap lastig met de ploeg uit de Hofstad. Zwolle was slordig en kon nauwelijks grote kansen bij elkaar spelen. Becker was vlak voor rust dichtbij een doelpunt, maar hij stuitte op doelman Martin Hansen. Op dat moment stonden de bezoekers op een 0-1 voorsprong, want het was Mike Havenaar die de score opende. Na een aanval over de linkerflank schoot hij de bal beheerst binnen. ,,ADO was rustiger aan de bal, wij waren niet geweldig", vond Jans dan ook. 

In de tweede helft was ADO snel dichtbij de 0-2. Een vrije trap van Roland Alberg ging via de bovenkant van de lat over. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Zwolle steeds beter in de wedstrijd. Het duurde nog tot minuut 69 eer de gelijkmaker op het scorebord verscheen. Becker kwam vanaf de rechterflank en wilde een voorzet geven. De bal ging echter het doel van ADO in. ,,Becker kan wel zeggen dat de 1-1 een bedoeld schot was, maar het was gewoon een mislukte voorzet, dat zei hij ook intern", verklapte Jans. Op het moment dat Stef Nijland zich klaar maakte voor zijn invalbeurt, was het Veldwijk die Zwolle op 2-1 schoot. De voorzet was van Becker, die ook nu belangrijk was bij het doelpunt. Op karakter sleepte Zwolle vervolgens de zege over de streep. Sneu was wel de blessure van ADO Den Haag-speler Giovanni Korte, die met een hersenschudding van het veld moest na een bal in zijn gezicht van Bart van Hintum, Invloed op het resultaat had dit echter niet meer.

Komende week wacht PEC Zwolle een dubbele confrontatie met Feyenoord. Beide duels vinden plaats in De Kuip. Donderdag wordt er voor de KNVB-Beker om 20.45 uur afgetrapt. Op zondag wordt er om 14.30 uur gespeeld.   

PEC Zwolle - ADO Den Haag 2-1 (0-1).
Toeschouwers:
12.150
Scheidsrechter: Janssen
Gele kaarten: Van Polen, Lazic, Becker (PEC Zwolle), Alberg, Meijers (ADO Den Haag)

Opstellingen:
PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Marcellis, Lam, Van Hintum, Dekker, Bouy, Becker, Thomas (71. Lazic), Menig (61. Marinus), Veldwijk (81. Nijland) 

ADO Den Haag: Hansen, Ebuehi (75. Jansen), Zuiverloon (81. Korte), Wormgoor, Meijers, Bakker, Malone, Alberg (75. Kristensen), Schaken, Havenaar, Duplan

Scoreverloop:
35. Havenaar 0-1
69. Becker 1-1
79. Veldwijk 2-1