Samenvatting NAC Breda - PEC Zwolle

8 jaar geleden

Eerste competitienederlaag PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij NAC Breda verliest de ploeg van trainer Ron Jans met 3-1. Tomas Necid zorgt vlak na rust voor de gelijkmaker (1-1), maar Zwolle is niet in staat om een nieuwe tegenslag te overkomen. ,,We functioneerden niet goed. NAC was agressiever", stelt trainer Jans.

In vergelijking met het Europa League-duel met Sparta Praag van donderdag had de technische staf de opstelling omgegooid. Ryan Thomas en Jody Lukoki waren niet fris genoeg om te beginnen, Stef Nijland en Thomas Lam kwamen voor hen in de ploeg. In een 4-4-2 systeem kreeg Zwolle enkele prima mogelijkheden, ondanks dat NAC de bovenliggende partij was. Tomas Necid kopte in vrije positie naast, Trent Sainsbury kopte uit een corner de bal via de grond over het doel. ,,Het was niet verdiend, maar we hadden zomaar voor kunnen staan", vond ook Jans. De thuisploeg kreeg via vooral Stipe Perica prima kansen. Ook Erik Falkenburg en Isak Ssewankambo (lat) waren gevaarlijk. Vlak voor rust bracht Perica NAC alsnog op voorsprong. Van dichtbij schoot hij raak.

Met Lukoki en Broerse als verse krachten begon Zwolle sterk aan de tweede helft. Necid schoot al snel de gelijkmaker achter doelman Jelle ten Rouwelaar. In die fase had Jesper Drost PEC Zwolle zomaar op 1-2 kunnen zetten, maar de goalie redde ditmaal wel. Breekpunt in de wedstrijd was de strafschop, veroorzaakt door Bram van Polen. De aanvoerder maakte een overtreding op Perica. Erik Falkenburg benutte de toegekende strafschop. Zwolle probeerde het vervolgens nog wel, maar het lukte niet meer om de 2-2 op de borden te krijgen. In de slotfase zorgde invaller Elson Hooi zelfs voor 3-1.

Over twee weken hervat PEC Zwolle de competitie. In eigen huis wordt er zaterdag om 20.45 uur afgetrapt tegen koploper PSV.

NAC Breda - PEC Zwolle 3-1 (1-0).
Scheidsrechter:  
Van Sichem
Toeschouwers:   18.200

Opstellingen:
NAC Breda: Ten Rouwelaar, Ssewankambo, Drost, Damcevski, Amieux, De Kamps, Matic, Falkenburg (77. Hooi), Boateng, Perica, Tighadouini (46. Sarpong)  

PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff (70. Ioannidis), Sainsbury (46. Broerse), Van Hintum, Rienstra, Lam, Saymak (46. Lukoki), Drost, Nijland, Necid

Scoreverloop:
38. Perica 1-0
50. Necid 1-1
66. Falkenburg (strafschop) 2-1
84. Hooi 3-1

Gele kaarten:
Matic, Pereira (NAC Breda), Necid, Lukoki (PEC Zwolle)