Samenvatting HZVV - PEC Zwolle

5 jaar geleden

PEC Zwolle heeft dinsdagavond de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding gespeeld. In Hoogeveen was HZVV de tegenstander. Net als drie dagen eerder tegen Genemuiden wist Zwolle ook van de kersverse hoofdklasser met 0-3 te winnen. Die stand was bij rust overigens al bereikt.

Het begin van de Zwollenaren was furieus, maar Bram van Polen (schot in het zijnet) en Youness Mokhtar (net naast) hadden pech in de afronding. Bovendien voorkwam keeper Hidde Streutker met een prachtige reflex een bijna zeker doelpunt van Stef Nijland. De grootste kans viel echter aan de overkant te noteren, toen aanvoerder Arjan Akkerman met een ware snoekduik bijna een hoekschop leek te verzilveren. Mickey van der Hart, die ditmaal negentig minuten mocht keepen, voorkwam op de doellijn dat HZVV een verrassende voorsprong pakte.

Na ruim twintig minuten spelen kwam PEC Zwolle dan toch op 0-1. Mark Bruintjes wist nadat keeper Streutker moest lossen van dichtbij de bal het laatste zetje te geven. Aan de goal ging een sierlijke actie van Tijjani Reijnders vooraf. Sierlijk was ook de volley die Nijland vier minuten later in gedachten had. Hoewel zijn inzet uit een voorzet van Youness Mokhtar niet volledig uit de verf kwam, eindigde de bal opnieuw in het net en was de score verdubbeld: 0-2. Erik Israelsson liet vijf minuten voor rust voor de derde maal het net bollen. De Zweed die in Genemuiden al twee keer wist te scoren, verlengde nu een voorzet van Mokhtar net voldoende om Streutker voor de derde keer te passeren.

In de tweede helft wederom tien nieuwe spelers in het veld bij Zwolle. Voor Wouter Marinus duurde het optreden maar even. Hij raakte na vijf minuten spelen geblesseerd en ging uit voorzorg naar binnen. Dit betekende het officieuze debuut voor Sepp van den Berg. Die tiener, die voor het eerst bij de wedstrijdselectie kwam, mocht in de voor hem vertrouwde achterhoede plaatsnemen. Tot scoren kwam Zwolle niet meer in het restant van het duel. De grootste kans was nog voor Younes Namli, die hard op de keeper schoot. De ploeg uit Hoogeveen kreeg net als voor rust nog een flinke kans, maar weer zag Akkerman dat zijn kopbal geen doel trof, al hoefde Van der Hart ditmaal niet in actie te komen.

Zaterdag aanstaande, 8 juli, speelt PEC Zwolle dichtbij huis. Dan wordt om 17:00 uur afgetrapt tegen SV Dalfsen. Deze ploeg wist afgelopen seizoen de titel te pakken in de zondag vierde klasse H. 

HZVV - PEC Zwolle: 0-3 (0-3)  
Scheidsrechter:  dhr. Huisman 
Gele kaarten:  -    

Opstellingen:   
PEC Zwolle:  Van der Hart, Sandler (46' Schenkeveld), Bruintjes (46' Van de Pavert), Marcellis (46' Kvída), Van Polen (46' Van Looy), Ehizibue (46' Van Ark), Reijnders (46' Bakker), Israelsson (46' Marinus / 50' Van den Berg), El Idrissi (46' Namli), Nijland (46' Benschop), Mokhtar (46' Parzyszek).

HZVV:  Streutker, Manusiwa, Bangura, Akkerman, Joao, Luchtenberg, Popovic, Hup, Zomer, Valente, Fidom.

Scoreverloop:   
23' Bruintjes 0-1   
27' Nijland 0-2   
40' Israelsson 0-3