Samenvatting Feyenoord - PEC Zwolle

7 jaar geleden

Voor de tweede keer in vier dagen heeft PEC Zwolle een nederlaag geleden in De Kuip. Net als donderdag in de beker, komt het niet tot scoren, waar Feyenoord het net wel weet te vinden: 2-0. “Verliezen is vervelend, maar deze nederlaag voelt niet hetzelfde als donderdag”, meent Ron Jans. “We zullen niet bij de eerste drie eindigen hoor, maar dit biedt wel perspectief”, is de trainer na afloop positief.

Vrijwel de hele eerste helft staat PEC Zwolle onder druk. Via Michiel Kramer (kopbal over) en Dirk Kuijt (verdedigd door Bart van Hintum) hangt een vroege openingstreffer voor de Rotterdammers in de lucht. Dit wordt Zwolle bespaard mede door de nodige overtredingen, waardoor het spel van de Rotterdammers vertraagd wordt. Voor rust verdwijnen Van Polen, Thomas Lam, Wouter Marinus en Lars Veldwijk in het boekje van arbiter Björn Kuipers, die ook Feyenoorders Sven van Beek en Rick Karsdorp op geel trakteert. De gele kaart van Veldwijk wordt getoond nadat de aanvaller de Zwollenaren op voorsprong lijkt te zetten. Het doelpunt kan geen doorgang vinden omdat de clubtopscorer, zwaar gehinderd, het leer met zijn vuist in het doel werkt. Michiel Kramer had even daarvoor Feyenoord op voorsprong moeten schieten, maar schiet oog in oog met Mickey van der Hart naast.

Na rust is PEC Zwolle opnieuw de onderliggende partij. Kuijt is met een kopbal uit een hoekschop dichtbij de openingstreffer voor Feyenoord, maar ziet de bal over het doel verdwijnen. Niet veel later is de geboren Katwijker wél succesvol. Karsdorp brengt de bal vanaf rechts laag voor, waarna Kuijt Dirk Marcellis aftroeft en hard doel treft. Feyenoord blijft dreigender zonder echt grote kansen te krijgen. Zwolle komt nauwelijks in het stuk voor en krijgt alleen via Bram van Polen en Sheraldo Becker een goede mogelijkheid op de 1-1. De captain is nog het meest dichtbij. Uit een hoekschop ziet de rechtsback zijn kopbal door Marko Vejinovic van de doellijn worden gehaald. Het schot van Becker niet veel later scheert echter hard voorlangs. Acht minuten voor tijd beslist de gevaarlijkste man bij de Rotterdammers, Elia, de wedstrijd. Bij het naar binnen trekken schudt de vleugelaanvaller Van Polen af, om Van der Hart vervolgens in de korte hoek te verschalken: 2-0.

Feyenoord- PEC Zwolle:  2-0 (0-0) 
Toeschouwers:  47.500 
Scheidsrechter:  Kuipers

Gele kaarten:  Van Polen, Lam, Marinus, Veldwijk (PEC Zwolle) Karsdorp, Van Beek, Van der Heijden (Feyenoord)

Opstellingen: 
Feyenoord:  Vermeer, Karsdorp, Van Beek (64. Botteghin), Van der Heijden, Kongolo, El Ahmadi, Veijinovic (72. Vilhena), Gustafson, Kuyt, Kramer, Elia (73. Basacikoglu). 
PEC Zwolle:  Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Lam, Van Hintum, Dekker (63. Bouy), Brama, Becker, Marinus (63. Menig), Thomas (90. Nijland), Veldwijk

Scoreverloop: 
54.  Kuijt 1-0  
82.  Elia 2-0