Samenvatting FC Utrecht - PEC Zwolle

8 jaar geleden

Clubrecord voor PEC Zwolle na zege in en tegen Utrecht

PEC Zwolle heeft met de elfde competitiezege van het seizoen een clubrecord gebroken. De elfde overwinning boekt de ploeg van trainer Ron Jans op bezoek bij FC Utrecht (0-2). ,,Je wint eigenlijk heel regelmatig in Utrecht, dan ben ik wel blij. Complimenten voor onze ploeg”, constateert Jans tevreden.

In het eerste half uur gebeurde er aan beide kanten maar heel weinig. Zowel Utrecht als PEC Zwolle slaagde er nauwelijks in om kansen bij elkaar te spelen. ,,Ik durfde bij rust wel een 0-0 in te vullen”, vertelde Jans. Sheraldo Becker was de enige met een kans, maar hij stuitte op de voeten van Robbin Ruiter. Na ruim een half uur spelen probeerde Becker het opnieuw van afstand, via Ruiter en de lat ging de bal over. Uit die hoekschop viel de Zwolse openingstreffer. Bart van Hintum bracht de bal opnieuw in, waarna Thomas Lam het openingsdoelpunt binnenprikte. Vlak voor rust was Ryan Thomas zelfs dichtbij de 0-2, maar hij stuitte oog in oog met Ruiter op de doelman van Utrecht.

Ook na rust had Zwolle het betere van het spel. Utrecht slaagde er andermaal niet in om heel gevaarlijk te zijn. ,,We waren heel degelijk, het staat wel goed”, vond aanvoerder Bram van Polen. Aan de andere kant was Zwolle gevaarlijk via Becker, maar zijn poging ging in het zijnet. In de slotfase besliste invaller Stef Nijland het duel. Hij schoot de bal beheerst in de verre hoek. ,,Dit zijn lekkere overwinningen”, vond Van Polen.

Komende woensdag speelt PEC Zwolle een thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. De aftrap in het IJsseldelta stadion is om 19.45 uur.

FC Utrecht – PEC Zwolle 0-2 (0-1).
Toeschouwers: 19.078
Scheidsrechter: Mulder
Gele kaarten: Kali, Barazite (FC Utrecht), Lukoki (PEC Zwolle)

Opstellingen:
FC Utrecht: Ruiter; Kum (74. Markiet), Leeuwin, Letschert, Hardeveld, Kali, Janssen, Ayoub, Duplan, Rubin (74. Barazite), Haller

PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff, Lam (47. Bjelica), Van Hintum, Brama, Rienstra, Lukoki, Drost (87. Broerse), Thomas (65. Nijland), Becker

Scoreverloop:
39. Lam 0-1
80. Nijland 0-2