Samenvatting FC Dordrecht - PEC Zwolle

8 jaar geleden

PEC Zwolle wint in extremis

In de absolute slotseconden ontpopt Mustafa Saymak zich tot de held van PEC Zwolle. De middenvelder schiet met zijn chocoladebeen Zwolle naar de overwinning op FC Dordrecht (1-2). ,,Dit was geen reden voor euforie, een gestolen overwinning”, stelt trainer Ron Jans.

Met Maikel van der Werff voor de geblesseerde Trent Sainsbury begon Zwolle aan het duel. In de eerste helft hadden de gasten de controle over het duel, al was promovendus Dordrecht zeker gevaarlijk. Joris van Overeem kon een paar keer van afstand schieten, terwijl Giovanni Korte gevaarlijk was met een kopbal. Hij stond echter buitenspel. Aan Zwolse zijde was Stef Nijland kansrijk met een kopbal (over), terwijl een vrije trap van Bart van Hintum net over ging. Vijf minuten voor rust scoorde Zwolle toch. Ryan Thomas snelde langs de verdediging van Dordrecht en schoot beheerst raak.

Ook in de tweede helft bleef de 0-1 voorsprong lang op het fonkelnieuwe scorebord staan. De nieuwe spits Tomas Necid maakte als invaller zijn debuut voor Zwolle. Tot minuut 81, toen Giovanni Korte de gelijkmaker binnentikte. Dit gebeurde, nadat de inzet van Mart Lieder via de paal terug het veld inkwam. Op dat moment stond Zwolle toen met tien spelers op de grasmat, omdat Bart van Hintum met twee gele kaarten op zak voortijdig moest gaan douchen van scheidsrechter Kamphuis.    

Bij Zwolle stond debutant Thomas Lam het laatste half uur in het veld. Hij verving Van der Werff, die aangaf niet verder te kunnen spelen. ,,Het was fijn om te mogen debuteren, volgens mij deed ik het wel redelijk”, aldus Lam. ,,We hebben gewonnen, dat is het belangrijkste.” Dat deed Zwolle dankzij de treffer van Saymak in de slotseconden.

Donderdag staat de historische thuiswedstrijd tegen Sparta Praag op het programma. De aftrap van dit Europa League-duel staat gepland om 20.00 uur.

FC Dordrecht – PEC Zwolle 1-2 (0-1).
Scheidsrechter: Kamphuis
Toeschouwers: 3642  

Opstellingen: 
FC Dordrecht: Kurto, Fortes, Haddad, Troost-Ekong, Peersman, Ojo, Gosens, Overeem, Pisas (73. Meulens), Lieder, Korte

PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff (60. Lam), Broerse, Van Hintum, Rienstra, Saymak, Lukoki, Drost, Thomas (55. Necid), Nijland (82. Pereira)  

Scoreverloop:
40. Thomas 0-1
81. Korte 1-1
90+3. Saymak 1-2

Rode kaart:
80. Van Hintum (PEC Zwolle), 2x geel

Gele kaarten: 
Troost-Ekong, Ojo (FC Dordrecht)