Samenvatting Excelsior - PEC Zwolle

8 jaar geleden

Grootste uitzege ooit voor PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft de tweede uitzege van dit seizoen binnen. Op bezoek bij Excelsior in Rotterdam wint Zwolle met 5-0, de grootste uitzege in de eredivisie ooit. ,,Niet vaak meegemaakt dat we zo relaxed op de bank konden zitten na het eerste kwartier”, glundert trainer Ron Jans.

In het eerste kwartier had Zwolle het nog redelijk lastig met Excelsior, dat drie hoekschoppen kreeg en druk vooruit zette. Het was echter Stef Nijland die de score namens de gasten opende. Een voorzet van Jody Lukoki prikte hij prima binnen. ,,Een spitsendoelpunt”, constateerde Nijland tevreden. Niet lang daarna had de spits de kans op de 2-0. Hij stuitte echter op doelman Gino Coutinho. De aanval ging door, waarna Mustafa Saymak alsnog het doelpunt maakte. Binnen twee minuten was het andermaal raak namens Zwolle. Jesper Drost schoot binnen, na prima voorbereidend werk van Ryan Thomas.

Na rust schoot Nijland Zwolle op 4-0. Een aanval over meerdere schijven, waarna de vervanger van de geschorste Tomas Necid de bal prima in de verre hoek schoot. Mustafa Saymk scoorde halverwege de tweede helft ook zijn tweede van de middag. Een schot van een meter of twintig ging fraai in de hoek. Jesper Drost had ook nog kunnen scoren vlak voor tijd, maar hij miste voor een leeg doel. Desondanks overheerste de tevredenheid in het Zwolse kamp. ,,Hier kunnen we trots op zijn”, vond Nijland. ,,Een harde eredivisieles”, was Marinus Dijkhuizen van Excelsior van mening.

Volgende week zondag speelt PEC Zwolle in eigen huis tegen ADO Den Haag. Er wordt om 12.30 uur afgetrapt.

Excelsior - PEC Zwolle 0-5 (0-3).
Toeschouwers: 3600
Scheidsrechter: Braamhaar

Opstellingen:
Excelsior: Coutinho, Bovenberg, Van Diermen, Fischer, Kuipers, Auassar (79. Vermeulen), Stans (61. Gouriye), Kruijs, Bruins (70. Varela), Botaka, Van Weert

PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Sainsbury (70. Lam), Van der Werff (78. Dekker), Van Hintum, Rienstra, Saymak, Lukoki, Drost, Thomas (70. Moro), Nijland

Scoreverloop:
17. Nijland 0-1
26. Saymak 0-2
28. Drost 0-3
52. Nijland 0-4
66. Saymak 0-5