Samenvatting De Graafschap - PEC Zwolle

7 jaar geleden

PEC Zwolle wint in Doetinchem

PEC Zwolle heeft dankzij een prima tweede helft met 0-3 gewonnen op bezoek bij De Graafschap. In het regenachtige Doetinchem scoren Wouter Marinus, Bart van Hintum en Sheraldo Becker de Zwolse doelpunten. ,,Wouter Marinus was voor mij de uitblinker in de tweede helft. Al hadden we deze wedstrijd net zo goed voor rust kunnen verliezen", vertelt trainer Ron Jans.

De promovendus was in de eerste helft de bovenliggende partij. Zwolle had het moeilijk met de fanatiek spelende thuisploeg. De beste kans was voor invaller Vincent Vermeij, die al snel in het veld kwam voor de geblesseerd geraakte Dean Koolhof. Hij verscheen oog in oog met doelman Kevin Begois, maar de Zwolse goalie kon redding brengen. Aan Zwolse zijde waren er wat schoten van afstand, maar doelman Hidde Jurjus hoefde niet handelend op te treden. ,,D e Graafschap speelde gretiger voor rust. We hebben werkelijk niks laten zien. Qua kansen vond ik het wel gelijk opgaan", analyseerde trainer Ron Jans.

Na rust veranderde het spelbeeld snel. Zwolle ging eerder druk zetten en dat leverde al snel een doelpunt. Sheraldo Becker leverde de voorzet die door Wouter Marinus werd binnengetikt. ,,Het was niet mijn moeilijkste ooit, maar hij telde. Lekker dit", vond de middenvelder. Niet lang daarna schoot Bart van Hintum met een poging van afstand de 0-2 binnen, waarna Becker zelf de marge vergrootte tot 0-3. Hij profiteerde van een foute terugspeelbal van De Graafschap-verdediger Thijs Bouma. De thuisploeg probeerde het in de slotfase nog wel, maar de Zwolse defensie stond geen treffer toe. ,,Marinus vond ik in de tweede helft echt leidend. We speelden veel sterker en de 0-2 van Bart van Hintum werkte bevrijdend", constateerde Jans tevreden.

Volgende week zondag staat de Overijsselse clash met FC Twente op het programma. In het IJsseldelta stadion wordt er om 12.30 uur afgetrapt.

De Graafschap - PEC Zwolle 0-3 (0-0).
Toeschouwers: 8100
Scheidsrechter:  Linthout
Gele kaarten: Propper, Kabasele (De Graafschap), Lam (PEC Zwolle)

Opstellingen:
De Graafschap: Jurjus, Bouma, Propper, Lammers, Will (49. Straalman), Bannink, Smeets, Vida, Koolhof (19. Vermeij), Kabasele, Quekel (64. El Jebli)

PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Schenkeveld, Lam, Van Hintum, Dekker (81. El Hasnaoui), Rienstra, Becker (71. Ehizibue), Marinus, Menig (65. Lazic), Veldwijk

Scoreverloop:
50. Marinus 0-1
61. Van Hintum 0-2
66. Becker 0-3